etc

Doe maar uw goestingDat is wat ik het liefste hoor als mensen mij vragen om een shoot of ontwerp te maken. Dan gebeurt het dat ik een eindje zit te malen op iets en het komt maar niet of traag, maar soms komt het direkt. Deze maal kwam het direkt. Een vriend vroeg mij om hun kerstkaartje te maken met hun twee kinderen erop. Ik herinnerde mij hun slee die al in een lange tijd niet meer was gebruikt en dacht daar direkt iets mee te doen. Dus vorige zondag langsgeweest en daar het meubilair even herschikt tot ik wat ruimte had. Ik had het idee om een hoop dekbedden op de grond te vormen tot een klein heuveltje en daarboven een groot wit laken te leggen met daarbovenop de slee. De rest zou uit de digitale trukendoos moeten komen. Mijn tweede idee was een nachtelijk sfeertje te faken. Ik heb de kindjes van voor met een oranjefilter ingeflitst door een witte paraplu en achteraan met een blauwfilter door een zelfgemaakte grid. Het heeft een warme gloed vanvoor en een koude nachtelijke gloed op de rug. Thuisgekomen heb ik de rest in photoshop geklaard met als enige beschikbare materiaal een foto die ik vrijdag nam van een paar berijmde boomtoppen. Met wat 'wolkenfilters' en nog vele andere bewerkingen heb ik in verschillende stappen de nachthemel gemaakt, de bomen er bij gestopt, de achterste sneeuwheuvel gemaakt met de onderandere de 'Warptool' (dit is echt één van de grootste troeven in photoshop). Daarna heb ik het nog laten sneeuwen en heb ik de kindjes nog wat snelheid gegeven. Ik vond het eens een goed idee om eens wat basis materiaal mee te geven in deze post zodat je eens ziet hoe de stappen in elkaar zitten.

Merry Christmas to all!!!blog comments powered by Disqus

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.