etc

Communietijd

De communies zijn er weer! Dit jaar kan ik er niet zoveel doen want in de periode waar het drukst wordt ga ik er een maandje tussenuit (aftel, aftel,...) Daarnet heb ik een paar portretten genomen van Chloé de jongste dochter van een paar kennissen. Chloé had ik vroeger ook al eens gefotografeerd terwijl ze aan het turnen was in de gymzaal. In die tijd heb ik er met een compactcamera met oncamera flash het beste trachten van te maken. Gelukkig heeft photoshop toen veel rechtgetrokken. Het grootste probleem dat zich in de gymzaal stelt is de verlichting met TL-lampen, deze geven een groene schijn die allesbehalve mooie foto's oplevert. Je zou kunnen je Witbalans op TL instellen en dan met een groene gel je flitslicht neutraliseren of je kan trachten de omgevingsbelichting te neutraliseren en licht geven waar je zelf wil. Om weer wat kleur in het geheel te brengen heb ik mijn Speedlights voorzien van oranje en blauwe gels. Het model dat belicht wordt met oranje zal het oog van de kijker lokken en vasthouden, blauw als complementair kleur zorgt ervoor dat je aandacht naar het warme gedeelte van de foto gaat. Indien je je witbalans instelt op gloeilampmodus wordt het warme iets neutraler. We hadden niet zoveel tijd tussen twee trainingsessies door maar dankzij wat geschuif met de in de weg staande gymtoestellen zitten er toch wat toffe plaatjes tussen. De achtergronden zijn niet doelbewust dezelfde sterkte van blauw maar eerder het resultaat van wisselende (snelle) speedlightsetups.

Enkele voorbeelden


blog comments powered by Disqus

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.