etc

2 speedlites, 7 euro en 2 uur naaien...

Sedert ik beetje bezeten ben met het strobistvirus, kan ik mij moeilijk neerleggen bij de hoge prijzen van bepaalde flitsaccessoires. Zo had ik de Ezybox van Lastolite op het oog om op feestjes closeups mee te verbeteren. Wegens zijn hoge prijs ging ik op zoek naar een goedkoper alternatief. Bij de site van Emarc vond ik wat ik zocht. Hij is erin geslaagd om met een 'bugcover' een minisoftboxje te maken. Laatst zag ik zo'n ding liggen in de blokker voor 2 euro, dat kon ik niet laten liggen voor die prijs. Voor de stof van de softbox had ik een ander probleem, vanbinnen blinkend en vanbuiten donker, moeilijk te vinden. Tot ik bij Intersport een Donnay regenjas zag liggen voor 5 euro die in de XXL maat wel mogelijkheden biedt. De diffuse witte voorkant had ik al liggen van toen ik een donsdekenhoes meekreeg rond mijn nieuwe donsdeken.
Na een uurtje of twee knippen, naaien en puzzelen kwam het er nog aardig uit dat ding.
Nou nog even testen dus...
De bedoeling is dat ik dit zou gebruiken met een 580 speedlite los in de hand in combinatie met een andere speedlite op mijn toestel.
Let vooral op de vorming van de schaduwen en hoe ze vallen op het testkopje.

De speedlite gaat door een gat in de achterkant van de softbox.Het licht wordt veel diffuser door het softboxeffect.De opname enkel met beschikbaar licht van een opgestelde groene lamp links (en nog wat omgevingslicht dat door gesloten blinden heen piept) .Het typische platgeflitste effect dat je krijgt als je één speedlite bovenop je toestel plaatst. Let op de slagschaduw op de muur.Bij de laatste opname houd ik de softbox hoog met de linkerarm. Op de speedlite op mijn toestel zit een Stofen diffuser gemonteerd. De speedlite op het toestel fungeert als master en stuurt via ETTL de tweede speedlite in de softbox aan. De verhouding van de onderlinge sterkte van de flitsen is zo ingesteld dat de flits op de camera slechts 1/8ste van de kracht heeft van deze in de softbox. Verder heb ik de flitsbelichtingscompensatie een beetje naar beneden gedraaid. Zo vermindert de algehele sterkte van de flitsen nog een beetje.
Met een extra 7 euro kan je toch je je speedlite behoorlijk wat beter laten flitsen. En de bugcoversoftbox is in 10 seconden opgeklapt zodat ie makkelijk in je fototas kan.


blog comments powered by Disqus

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.