etc

Making of 'Fighting in fall'

Even een paar woordjes uitleg omtrent het maken van de vorige geposte foto.
Alhoewel de foto overduidelijk gefotoshopped is, is het eigenlijk beperkt tot het samen brengen van verschillende elementen, kleuren in balans brengen en contrasten versterken.
Wat eigenlijk de belangrijkste zaak is, is de harde belichting die werd gebruikt. Dmv 2 gesnoote speedlites links en rechts zorgde ik voor hard flitslicht van de zijkanten en een hoofdlicht van bovenaf verzacht door een softbox. Alle speedlites werden voorzien van Oranje kleurgels om de kleurbalans al van in het toestel te verschuiven naar de kleur van de zonsopgang.
Met dezelfde lichtopstelling heb ik wat herfstbladeren opgegooid en gedetoureerd achterna. Indien je op een egale achtergrond hebt gewerkt kan je met de toverstaf zeer snel de achtergrond selecteren en wissen. De bladeren zijn meerdere malen gekopieerd en getransformeerd en eventueel gespiegeld. Op bepaalde delen heb ik motion blur gebruikt. Over de gehele compositie gebruikte ik een coloradjustment layer om met een consistente kleurtoning te zitten. Verder maakte ik gebruik van een highpass sharpening op het manneke om het contrast daar nog wat te versterken van de 'rimlights'.
Na zo'n dertig keer (te vroeg, te laat, te hoog of te laag...) met de zelftimer te hebben gesprongen kwam ik tot de vaststelling dat ik makkelijker op een bankje ging liggen Happy

Hieronder wat van de onbewerkte beelden die werden gebruikt.

.


blog comments powered by Disqus

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.