etc

Een zonnig weertje is ook niet alles...

De laatste tijd heb ik al een paar keer voorgehad op een shoot dat de zon mij parten speelde. Zelfs 2 keer dat ze in vol ornaat begon te schijnen van het moment dat ik nog geen minuut aan het fotograferen was. Direkt levert dit enkele problemen. Aangezien ik met speedlites werk op locatie wordt mijn maximale flitssynchrosnelheid beperkt tot 1/200 ste seconde. Ik kan ook de FPflitsmodus aanleggen maar dat vreet batterijen en de sterkte van de flits gaat er fel op achteruit. Verder beperkt de zon ook de mogelijkheid om mijn diafragma open te zetten wat de mooie onscherpe achtergronden oplevert. Ook is de gefotografeerde persoon dikwijls gehinderd door de felle zon. Het is niet altijd mogelijk om de schaduw op te zoeken of te wachten tot die zon even weg is natuurlijk. Daarom behelp ik mij soms met een Lastolite collapsible background die ik laat ophouden boven het model om een soort zonnetent te maken.
Bij de volgende foto liet ik de Lastolite rusten bovenop het tuinhuisje, eronder heb ik dan een lastolite EZbox op gesteld linksvoor en een doorschietparaplu linksachter, beiden met speedlites. De eerste foto is overduidelijk met de vervelende zon, de tweede met Lastolite die effe diende als zonnetent.
Ik denk erover om mij de nieuwe pocketwizards aan te schaffen zodat ik mijn max. syncrosnelheid kan opkrikken naar 1/500 ste seconde. Wat de zaken nog wat kan vergemakkelijken.
Heeft er iemand ervaring met een sunswatter en wat zijn eventueel de bevindingen daarover? (Vooral is die makkelijk opbergbaar?)
blog comments powered by Disqus

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.