etc

Canon EOS workshopVandaag had ik het genoegen om de nieuwste modellen van het Canon EOS-systeem te mogen testen. Canon Belgium had daarvoor een studio en model geboekt in AA-Dock's te Brussel. Deze omgeving en aanwezige crew maakten de rit meer dan de moeite waard. Om nog maar te zwijgen over de producten die we als uitgenodigden mochten testen tijdens deze workshop.
Er was een kleine macro-opstelling waar de nieuwe 50D semipro DSLR werd voorgesteld. Wat mij bijblijft over deze opvolger van mijn 'oude' 30D is dat hier zoals in alle nieuwe toestellen het aantal megapixels (15,1), de schermgrootte (3 duim) en de ISO-waardes (12.800) allemaal verhoogd zijn. Maar wat mij meer intrigeerde was de nieuwe 'creative auto' voorkeuzestand, waar zelfs een leek zonder wakker te moeten liggen van diafragmagetallen, toch creatieve effecten kan bereiken. Met termen zoals more blur (achtergrondblur) kan iedereen wel uit de voeten (gek genoeg zit deze stand ook op zijn grotere broer de 5D).
Er was ook een professionele studio met 'infini' wanden en Broncolorflitsinstallatie ter beschikking gesteld. We konden de nieuwe 5D mark 2 en zijn duurdere kompaan de 1Ds mark3 ter hand nemen met een keuze uit allerhande EF L-lenzen, waaronder de 85mm 1.2 en de 70-200mm 2.8 IS. Wat mij meest interesseerde was natuurlijk de fel geanticipeerde opvolger van de 5D. Ik had reeds op Fotokina er eentje ter hand genomen maar er even mee mogen shooten is toch wel meer overtuigend. Ook was dit mijn eerste ervaring met een Wifi draadloos systeem waarbij een op de camera gemonteerde transmitter de beelden draadloos naar een Macbook Pro stuurde. Je kan het systeem zo instellen dat de jpegs op de laptop komen en dat de rawfiles op kaart worden weggeschreven. De camera was uitgerust met pocket wizards om de flitsinstallatie te triggeren.

Enkele leuke features van de nieuwe 5D:

Een lichtsensor die naargelang de lichtsterkte het display achterop je camera dimt of helder doet worden (persoonlijk vertrouw ik nog altijd meer op het histogram, maar ik kan deze functie wel smaken).
Een Iso bereik van 50 tot 25600. Bij mij is vanaf iso 800 onbruikbaar wegens de ruis maar met deze 5D is Iso 3200 perfect bruikbaar (slechte lichtomstandigheden worden weer iets beter).
Het batterijmanagement is vele malen beter, in een menu kan je zelfs zien hoeveel shots je nam met één lading en hoeveel je er nog kan nemen (best handig voor huwelijksfotografen me dunkt).
De HD videofunctie. Daar mochten we slechts beperkt gebruik van maken maar het feit dat je tijdens het filmen in HD toch nog foto's tussendoor kan nemen biedt interessante mogelijkheden.

Aangezien ik hier thuis enkel rawfiles heb en de rawconverter van de 5D mark2 ons nog niet ter beschikking is gesteld kan ik enkel wat foto's tonen genomen met mijn ahem 30D en de 1Ds.
Eens de software geschikt is kan ik de 5D files ontwikkelen en ze ook tonen op deze blog.


Het betatestmodel van de 5D mark2 (ja ik ben verkocht en wil er eentje Happy )Het aanwezige model Emily van IMM modelling agency had ik nog graag bedankt voor haar geduld en poseerwerk.
Foto genomen met de 1Ds mark 3 met 200mm lens


Een crop waarop wel heel duidelijk wordt wat een hoogresolutiebeeld van details bevat.
Mijn Mac reageert behoorlijk wat trager met dit soort files.


Aan de slag met de de 5D. (foto genomen met 30D 17-55 IS 2.8)


De studiosetup bestond uit een beautydish, een softbox rechtsonder en 2 achtergrondslichten.
(foto genomen met 30D 17-55 IS 2.8)

Deze avond gaat de volgende lading testpubliek de camera gaan testen, jammer dat ik de bloggers van dienst niet heb kunnen ontmoeten, maar ben alvast benieuwd naar hun bevindingen.

Verder had ik nog graag de heer Vandenbempt en de rest van de Canoncrew bedankt voor de fijne workshop.

Merci Tine Hemeryck (bezoek haar Flickrpagina) voor de referentie. Happy

blog comments powered by Disqus

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.