etc

Lastolite TriFlash and Bogen Justinclamp

Nu het wat kalmer is met de koude dagen heb ik mij nog wat strobistspeelgoed aangeschaft Happy. Twee dingen die ik al een tijdje in gedachten had om bij de komende reportages mijn werk wat te versoepelen. Van Lastolite had ik op Fotokina van vorig jaar een prototype gezien van de Triflash. Dit is in feite gewoon een swivel of koppelstuk voor op je flitsstatief te zetten, het houdt niet één maar drie losse flitsers op zijn plaats. Er kan ook zoals bij een Litetite van Manfrotto een paraplu worden doorheen gestoken om het licht te verzachten. Door drie flitsen samen te laten flitsen moeten die niet zo hard flitsen als één alleen om hetzelfde resultaat te halen. Naar gelang hoe donker het is kan tijdens een shoot die ene flits lang moeten herladen terwijl er vaak leuke poses en momenten (vooral bij kinderfotografie) verloren gaan. De power van drie zorgt voor een snellere werking.
Verder gebruikte ik tot nu toe soms op reportage een superclamp in combinatie met een Litetite om ergens een losse flits op te knijpen. Dit werkte ok maar op momenten waar het soms snel moet gaan (vb. trouwfeesten), duurde dit soms te lang om te plaatsen en vooral optimaal te richten. Daar brengt de Justinclamp de redding. Gewoon knijpen op de klem en hij zit vast op een deur of plank, een minibalhoofd met een flitsvoet kan je alle kanten uitdraaien en met één schroef vastzetten. In de setupshot onderaan zie je hoe ik de justinclamp heb gebruikt om van onderen de triflash te belichten.3 slaves ready to go Happy, de lampjes branden alledrie door een langere sluitertijd te bebruiken, normaal begint dit een beetje een kerstboomeffect te hebben met de drie knipperende rode lampjes.Ook de Triflash kan naar beneden en naar boven worden gericht, weliswaar in trapjes door de kleine tandjes in het scharniergewricht. Dit had ik liever anders gezien met het snellere systeem van Manfrotto LitetitesBemerk de Justinclamp onderaan vastgeknepen op het flitsstatief.

En nu mag het weer warmer weer worden Happy
blog comments powered by Disqus

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.