etc

Canon 100 mm 2.8 macro testshot

Ik heb me na al die jaren behelpen met de macrofunctie van mijn point and shoots dan toch beslist om te investeren in een deftige macrolens.
De 100 mm 2.8 met beeldstabilisator van Canon zal zeker een mooie aanvulling zijn op mijn kit en zal niet misstaan bij een volgend closupshot van bvb. een paar trouwringen.

Ik heb mij eens gewaagd aan een foto buiten mijn safetyzone... voedsel Happy.

Ik ben altijd al een koffieleute geweest, dus daarmee koffiebonen dan maar!

Het volgend shot is uit de vrije hand genomen en volledig belicht met speedlites.
1 speedlite door een A4 blad wit papier linksvoor, 1 speedlite van rechtsachter met een snoot erop. Beide speedlites waren uitgerust met CTO gel om een warme sfeer te creëren.
Het triggeren van de speedlites gaat nu al een eindje met Pocket Wizards Flex TT5 en Mini TT1. Dit systeem zorgt voor een draadloze transmissie van het TTL-signaal. Met de AC3 zonecontroller op het toestel kan ik nu snel de ratio’s van de verschillende belichtingszones vanop de camera wijzigen zonder aan de slaveflitsen te hoeven prutsen. Vroeger deed ik dit met een extra 580 op het toestel maar dit zorgde voor extra gewicht wat je wel kan missen op een shoot.

As Agent Dale Cooper said: ‚Damn good coffee’!


.
blog comments powered by Disqus

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.