etc

Down underDe laatste 2 maanden heb ik minder tijd gehad om me met vrijetijdsfotografie bezig te houden. Ik maak een behoorlijk drukke periode mee in mijn werkende leven en daarbuiten. En het ziet ernaar uit dat dit nog een maand zal blijven duren. Maar er is licht aan het einde van de tunnel!
Ik heb me de hele maand april vrijgemaakt en zal mijn in deze maand naar Nieuw-Zeeland begeven om onderandere te gaan zeekajakken. In Canada had ik reeds de smaak te pakken gekregen en mezelf beloofd dat ik dit zeker nog zou doen.
Ik ben van plan om tijdens de reis af en toe wat beelden te posten op het net. Nu heb ik niet de mogelijkheid om dit te doen op deze blog wanneer ik 'on the move' ben. Daarom heb ik een nieuwe blog gestart (2 zelfs maar ik ben er nog niet uit welke het wordt) die enkel zal dienen om contact te houden met het thuisfront. Ik ben eerst begonnen met een ontwerp te maken voor de paginaheader, wat voor mij het leukste deel was. De letters zijn gemaakt in Illustrator waar ik ook de bladeren heb bijgevoegd. Deze tekening heb ik dan als 'smart object' in Photoshop binnengesleept in een nieuw document. De letters heb ik dan gebruikt als een masker om een foto van gebladerte te tonen doorheen de letters (met daarop een outerglow in het wit, een inner shadow en een groene color adjustmentlayer). De achtergrond is een texture uit mijn bibliotheekje (het is eigenlijk de witgeschilderde ruit van een reeds jaren leegstaande kruidenierszaak in Gent) Deze is ook aangepast met een color adjustment layer. Daarbovenop komt het briefje dat ik heb verfrommeld en vrijgesteld en voorzien heb van een schaduw. Op het einde heb ik nog een lighting effect layer toegevoegd. (Een tip voor het gebruik van deze tool is om een nieuwe laag te vullen bovenaan uw document met 50 % grijs, zet deze op hardlight modus en verminder je opaciteit, zo kan je licht renderen op je ontwerp zonder dat je dit doet op een destructieve manier, je kan altijd deze laag wissen achteraf, of transformeren naar wens).
Deze header heb ik dan bij blogger proberen te uploaden, tot vele malen toe is dit mislukt. Het kwam tot een frustratieniveau die zo groot was dat ik bij wordpress ook een blog heb gestart om te controleren of ik nu aan het 'dutsen' was of blogger. Guess what, Safari (Macbrowser) staat dit soort handelingen niet toe. Dus dan maar met Firefox hetzelfde geprobeerd zonder enig probleem. Meer nieuws 'when time allows'.

blog comments powered by Disqus

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.