etc

Heike, Benoit, Gloria en Mauro

Gisteren mocht ik het trouwfeest van Heike en Benoit vastleggen. Benoit is iemand die ik reeds kende van op mijn werk en hij was op zoek naar iemand die hun trouwfeest wilde fotograferen. Hun wens was een reportagestijl met weinig dirigeerwerk en veel spontane momenten. Iets waar ik ook voorstander van ben. Als ik nu naar buiten kijk terwijl het aan het plenzen is besef ik dat we gisteren een meevallertje hadden. Dank aan Tine voor de referentie ( Winking) en dank aan de weergoden voor hun goeie wil.
Voor de liefhebbers van de technische kanten.
Het grootste deel van de dag heb ik gebruik gemaakt van de diafragmavoorkeuzemodus gekoppeld aan een variabele ISO-waarde naargelang ik binnen of buiten aan het werk was. Mijn lievelingslens 17-55 IS 2.8 is mij hier goed van pasgekomen. Verder heb ik gedurende de gehele dag naargelang de situatie iets bij geflitst (Speedlight 580) met de 'drag the shutter' techniek, een techniek waarbij je de flits subtiel gebruikt om iets bij te lichten zonder daarom de flits te laten overheersen. Waar mogelijk werd deze flits dan nog eens via een muur of plafond gekaatst.
Er zijn dus bovenop de keuze van je diafragma nog 3 factoren die je belichting kunnen beïnvloeden namelijk sluitertijd, ISO en flitssterkte. Bij binnenwerk prefereer ik ISO 400 tot 800, bij een sluitertijd van 1/80s is dit nog net uit de losse pols te schieten met de IS op actief. De achtergrondsbelichting doet mooi zijn werk en wordt nog een beetje bijgeflitst met de speedlight die ik ook manueel bijregel met flitsbelichtingcompensatie.
Bij de laatste foto is gebruik gemaakt van een extra speedlight in een witte paraplu op flitsstatief.
Zoals je ziet heeft dochtertje Gloria ook al last van de fotografiekriebel.

Enkele sfeerbeelden.
blog comments powered by Disqus

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.